Haal je LPI level 1 certificaat in één weekend!

Ook het gevoel dat je nu eindelijk eens iets aan Linux moet doen? De NGN maakt het mogelijk. Op een ludieke manier gaan we in de komende maanden Linux-weekenden organiseren. Het idee? Je komt als dummy_plus_een _beetje binnen en je gaat met een LPI Level 1 certificaat op zak naar huis!

We kunnen dit doen omdat behalve onze eigen Linux Professor Sander van Vugt nog een paar sponsoren het voor ons mogelijk maken. NGN lid Hans Kleinhout heeft een bus waarin allerlei werkplekken mogelijk zijn, Uneto VNI doet ook een duit in het zakje en daarom kan dit voor een prijs waar je het nergens voor krijgt! Voor minder dan 800 Euro Linux certificaat

Het eerste weekend staat gepland voor vrijdag 11 tot en met zondag 13 mei. We verzamelen vrijdag de 11e na werktijd en gaan gelijk aan de slag. We zetten een volledig als klaslokaal ingerichte bus neer bij Best Western Hotel Ernst Sillem Hoeve in Lage Vuursche. Tussen de drie gangen van het avondmenu door legt Sander van Vugt uit wat we in dit weekend gaan doen. Het avondprogramma loopt tot een uur of tien en daarna mag je zelf weten wat je doet. Als je de volgende dag om 9 uur maar weer klaar bent voor het intensieve dagprogramma. Kamer is gereserveerd in het hotel. We vergeten overigens niet dat het weekend is, het dagprogramma wordt gewoon afgewisseld met leuke uitstapjes zoals een verkwikkende wandeling door het bos of een pannekoek bij het pannekoekenhuis om de hoek. Het moet namelijk niet alleen nuttig maar ook leuk zijn. Op zondag gaan we door met het programma en aan het einde van de dag sluiten we af met het LPI-level 1 examen. Als medewerker van de LPI heeft Sander namelijk ook een leuke deal af kunnen sluiten zodat je met certificaat naar huis kunt gaan. Mits je voor het examen slaagt natuurlijk.

Even opletten: buskaartjes voor de NGN LPI bus zijn alleen bedoeld voor mensen die al enige Linux-ervaring hebben. De precieze grens is lastig te leggen, maar als je nog nooit iets met Linux gedaan hebt en bang bent voor de command-line, is dit weekend minder geschikt. Ben je echter doorgewinterd Microsoft scripter die zich thuisvoelt op de command line, dan zul je je ook op dit weekend prima thuisvoelen. Neem in geval van twijfel even contact op met Sander (mail@sandervanvugt.nl), hij zal je graag van persoonlijk advies voorzien. Mocht je jezelf als dummy beschouwen en toch ook opgetild willen worden naar LPI-niveau dan is er nog geen nood: Later dit jaar organiseren we een dummy Linux-intro bootcamp (letterlijk, want we hebben een leuke camping op het oog) dat ook weer gevolgd wordt door een LPI-weekend. Kom je alsnog aan je trekken. En als er veel belangstelling blijkt dan gaan we dit vaker herhalen natuurlijk!

LET OP! Er is deze eerste keer slechts plek voor maximaal 20 deelnemers. We kunnen je dit hele traject, dus inclusief hotel, eten, examen aanbieden voor 785 Euro. Dat is wel exclusief drankjes en BTW. Dus was je altijd al van plan je LPI certificering binnen te halen dan is dit je kans, want elders ben je veel en veel duurder uit. Deze aanbieding is dus ook alleen voor NGN-leden! Voor alle duidelijkheid: dat zijn mensen wiens contributie IS voldaan (niet: gaan voldoen). Aanmeldingen zijn pas geldig na betaling en worden behandeld in volgorde van binnenkomst dus wees snel want 20 plaatsen is zo weg…

Wil je meedoen dan is het simpelst als je even met het bureau (0344-661323) belt en vraagt of ze je de factuur willen mailen.