Open Enterprise Server V2 sessie

Niet te missen! 22 Augustus 2007 wordt een interessante dag over Open Enterprise Server V2


Elke beheerder die nog steeds Novell NetWare draait op basis van de tradionele kernel vraagt zich af hoe dat straks verdergaat:

Uitbesteden?
Zelf blijven doen?
Welke cursussen moet ik dan gaan volgen?

Migreren naar Linux?

Open Enterpise Server is dan een mogelijk belangrijk antwoord voor je. Binnenkort komt Novell met de launch van V2 daarvan. Onder NGN’ers bekende kenners als René van Steenis, Sander van Vugt en Alex Warmerdam maken er op 22 augustus in De Meervaart in Amsterdam een bijzondere dag van onder het motto “everything you allways wanted to know…” De dag is ook interessant voor de Linux beheerder die de druk vanuit zijn of haar organisatie voelt om dat Linux platform aan te laten sluiten op de bestaande NetWare omgeving.

We hebben het over OES2, waarom OES2 en wat is OES2 anders dan OES1 Sp2.

8.30 Ontvangst met koffie en koek

9.00 – 10.30 Sessie 1 met Alex Warmerdam

Traditioneel of Linux: wat en hoe te kiezen? Wat bepaalt nu eigenlijk hoe ik ga kiezen? Wat mag ik verwachten en kan ik zien als ik kies?

Je zal tijdens deze sessie zien dat gemengd goed samen gaat en dat je er dus voor kunt kiezen welke diensten je van je traditionele server over kan zetten zonder dat de gebruikers daar uitgebreid last van ondervinden.

10.30 Koffie pauze

11.00 – 12.30 Sessie 2 met Rene van Steenis van RealOpenIT:

Migratie naar OES2 linux: hoe doe ik dat en waar moet ik aan denken?

Rene van Steenis is een van de mensen die in Nederland tezamen met collega’s en Novell zelf de nodig migratie trajecten al heeft gedaan en nu intensief samenwerkt met Novell om een goed en stabiel product aan te kunnen bieden.

12.30 – 13.30 lunch

13.30 – 15.00 Sessie 3 met Sander van Vugt

Mixed, XEN (virtueel): Linux, is dat eng?

Sander zal tijdens deze sessie het een en ander laten zien van onder de motorkap van OES2. Mixed, XEN of Linux only, Sander kan je laten zien dat het onbekende o zo bekend voor komt als je er eenmaal mee gaat werken. Ook interessant voor VMware gebruikers of anderszins virtualiserenden want volgens Sander is Xen voor echte mannen en al het andere voor watjes…

15.00 - 15.30 Thee

15.30 Sessie 4: een uur lang Q&A: alles wat je altijd al wilde weten over OES2 kun je nu vragen. Als speciale gasten zijn de dames en heren van Novell Technical support uitgenodigd om samen met Sander, Rene en Alex al uw antwoorden te kunnen geven en u te laten zien dat u tijdens de uitrol van OES2 niet alleen staat.

16.30 Napraat onder het genot van…

Dankzij de inzet van vooral Alex Warmerdam is het mogelijk de leden van de NGN deze superdag aan te kunnen bieden tegen de kostprijs van de catering. Dus of je nou thuis een broodje eet en een kop koffie pakt of hier. Voor leden is daarom de prijs slechts 50 Euro (inclusief BTW) Introduceés/niet leden betalen 95 Euro.

Meld je snel aan want de ruimte is niet oneindig en we verwachten een hoge opkomst!

Aanmelden kan hier.