Apple nieuws - iPhone 7

Apple iPhone 7 Plus.jpg

Tijdens een groot persevenement afgelopen woensdag introduceerde Apple nieuwe hardware, waar de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus het meeste opvielen. Natuurlijk zijn er de nodige verbeteringen ten opzichte van de iPhone 6 / en -Plus, maar er vallen bij die iPhone ook een paar dingen op:

  • De iPhone 7 heeft een 12 megapixel camera, en de iPhone 7 Plus heeft er twee naast elkaar, waarbij de ene een telelens is. Dit maakt inzoomen makkelijker en verder inzoomen met een betere kwaliteit mogelijk, maar daarnaast is het dankzij de twee lenzen ook mogelijk om in een foto de achtergrond te laten vervagen.
  • De aparte aansluiting voor een koptelefoon is definitief verdwenen, wel levert Apple een adapter mee van Lightning naar een 3,5 mm connector.
  • De iPhone 7 heeft twee luidsprekers, één bovenop en één onderop, en die twee leveren, de telefoon dwars vastgehouden, echt stereo geluid op.

De iPhone 7/Plus kun je vanaf 9 september bestellen, en wordt vanaf 16 september leverbaar. Hier een vergelijk van de iPhone 7 met de concurrentie (Engadget) en hier een soortgelijk vergelijk met de iPhone 7 Plus (Engadget). Verdere aankondigingen van Apple:

  • Apple maakte ook nog kleine wijzigingen in het aanbod van iPad's; de modellen kregen hier en daar wat meer geheugen (16 GB is er niet meer, het begint bij 32 GB) en over de hele reeks ging de prijs iets naar beneden.
  • Was de vorige Apple Watch spatwaterdicht, met de Apple Watch series 2 kun je gaan zwemmen. Verder is hij over de hele linie verbeterd, met vooral betere prestaties, mede dankzij watchOS3 (die ook naar de oude Watch komt). De series 1 krijgt ook een dual-core processor, en blijft te koop, maar wordt (natuurlijk) wel goedkoper.
  • Vanaf eind oktober worden de Apple Airpods leverbaar, twee draadloze oorknopjes in een doosje (waar ze ook in kunnen worden opgeladen). Dankzij richtmicrofoontjes zijn ze ook goed geschikt om mee te bellen. Eén keer opladen is goed voor 5 uur luisteren. Met 160 dollar wel aan de dure kant.

Misschien moet je een echte Apple-fanboy zijn om hier nog opgewonden van te raken, maar bij mij wordt de gaaaaap steeds langer. Vorig jaar kondigde Apple de iPhone 6 aan met 'nieuwe kleuren'! Dit keer; nieuwe kleuren! We moeten er maar aan wennen; wat er in zit wordt steeds maar verbeterd, en dat doet Apple wel zo goed om in de top van het marktaanbod mee te kunnen spelen, maar iets nieuws komt er (al lang) niet meer bij. -RO